۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۸:۵۳

مقدادی:

۴۳ کرسی نظریه‌پردازی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تشکیل شد

۴۳ کرسی نظریه‌پردازی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تشکیل شد

قم - معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: تاکنون ۴۳ کرسی نظریه‌پردازی با موضوعات مورد نیاز جامعه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی مقدادی عصر شنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از ابتدای تاسیس، نیازهای جامعه را نشانه رفته و عنوان دارالاجتهاد برای این مرکز مطرح است.

وی تحقیق و تولید علم به ویژه در مباحث نوین علمی را هدف معاونت پژوهشی این مرکز ذکر کرد و گفت: حجم مسائل نوپیدا از فقه مدون ما بیشتر شده و مراکزی که کار فقهی می‌کنند رسالت عظیمی برای بررسی این مسائل برعهده دارند.

وی با اشاره به فعالیت ۸ گروه فعال پژوهشی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهار کرد: برخی گروه‌های دیگر در حال شکل گیری است و امیدواریم تمامی مسائلی که در اولویت هستند پوشش داده شوند.

معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از تهیه ۲۰ طرح پژوهشی توسط این مرکز خبر داد و گفت: ۲۹ طرح پژوهشی هم در حال اجراست.

بررسی راه‌های محرمیت از دیدگاه فقه اسلامی، فقه درمان، فقه سلامت، حقوق بیمار با تکیه بر رازداری، اذن در فقه پزشکی، بررسی جهاد در شریعت اسلامی، فقه ورزش و... از جمله طرح‌های در دست اقدام مرکز فقهی ائمه اطهار است که دکتر مقدادی به آن اشاره کرد.

مقدادی، تدوین دانشنامه‌های فقهی را از مهم‌ترین فعالیت معاونت پژوهشی این مرکز ذکر کرد و افزود: دانشنامه احکام و حقوق کودکان تدوین شده که مورد استقبال پژوهشگران خارجی و داخلی قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: دانشنامه فقه پزشکی نیز برای نخستین بار توسط این مرکز انجام شده و مراحل ارزیابی آن در حال اتمام است و امیدوارم در دو ماه آینده به چاپ برسد.

مرکز فقهی، قطب فقه پزشکی

مقدادی افزود: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در بحث فقه پزشکی به عنوان یک قطب فقهی در کشور مطرح است و مسائلی که در امور پزشکی مطرح است، مرکز فقهی ائمه اطهار توانمندی پاسخ به سئوالات و شبهات را دارد.

وی تهیه دانشنامه‌های احکام مسجد، احکام زنان، احکام اعتکاف و احکام محیط زیست در اسلام را از دیگر فعالیت‌های در دست اقدام مرکز فقهی ائمه اطهار بیان کرد.

معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تهیه نخستین شماره مجله فقه و اجتهاد، برگزاری ۹ همایش فقهی و دو کارگاه علمی تخصصی درباره مباحث نوین و مستحدثه را از دیگر فعالیت‌های این مرکز ذکر کرد و گفت: همایش و کارگاه علمی «حقوق بشردوستانه در اسلام و مقررات بین‌المللی؛ چالش‌ها و چشم اندازها» اسفندماه امسال در این مرکز فقهی برگزار می‌شود.

مقدادی از برگزاری ۴۳ کرسی نظریه‌پردازی در این مرکز خبر داد و تاکید کرد: یکی از این کرسی‌ها، فقه و حقوق بشر بود که تاکنون محتوای این نشست‌ها در ۴ جلد منتشر شده و ۴ جلد دیگر در دست انتشار است.

حمایت از طرح‌های پژوهشی

وی حمایت از طرح‌های پژوهشی استادان و پژوهشگران را از برنامه‌های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برشمرد و اظهار کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار جایی نیست که فقط یک سری محققان خاص در این مرکز فعال باشند بلکه درهای این مرکز به روی همه پژوهشگران باز است.

وی تاکید کرد: این مرکز دارای یکی از بهترین کتابخانه فقهی به صورت قفسه باز است که از ۷ و ۳۰ دقیقه تا ۲۲ برای بهره‌مندی پژوهشگران فعالیت دارد.

وی نقش رسانه و اطلاع رسانی را در امر پژوهش مهم دانست و افزود: ممکن است تحقیقات به‌روز و کارآمدی انجام شود ولی به دلیل اینکه به خوبی معرفی نمی‌شوند استفاده لازم از آنها نمی‌شود و عقیم می‌ماند.

 

کد خبر 2472930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha